ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Η δεξιά τσέπη του ράσου»

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: του Γιάννη Λαπατά

βασισμένη στην ομώνυμη και πολυδιαβασμένη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη.

Πρόκειται «για την περιπέτεια ενός συναισθήματος που με μια ταπεινή,για τους πολλούς, αφορμή γιγαντώνεται και ξεχειλίζει.»
Είναι «η ιστορία ενός απλού ανθρώπου που μιλάει μέσα από τα μικράγια τα μεγάλα.... γιατί ναι ... και κάτι πολύ « ταπεινό » .....αν καταλάβουμε και νιώσουμε την αλήθεια του μπορεί να αλλάξει την ζωή μας».
Είναι «μια απλή ιστορία, σε μια απόκρημνη, απότομη στροφή, με τελικά πολύ ωραία Θέα».

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του συγγραφέα της νουβέλας Γιάννη Μακριδάκη:
«Βλέποντας φωτογραφίες και σκηνές από την ταινία, συνειδητοποιώ ότι η δεξιά τσέπη του ράσου δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσωπική μου δήλωση σ´ αυτή τη ζωή για το πόσο βαθειά με συγκινούν τα σκυλιά, δήλωση την οποία ευτύχησα να δω να μεταφράζεται μέχρι στιγμής στη γαλλική γλώσσα αλλά και να αποδίδεται κινηματογραφικά, κι έτσι να διαχέεται πιο πολύ ανάμεσα στους ανθρώπους…»
Η παραγωγή της ταινίας έγινε από την ARTemis productions, η οποία είναι ένα συνεταιριστικό γραφείο παραγωγής, το μοναδικό στην Ελλάδα στον οπτικο-ακουστικό χώρο, και με συμπαραγωγή το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ε.Ρ.Τ.Α.Ε.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Και από 16 Μαίου

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 20:30 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100'

ΤΙΤΛΟΣ: Sugar Town: Για Μια Χούφτα Ψήφους

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Κίμωνας Τσακίρης

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2014 το πρωτοδικείο επιτρέπει στον έκπτωτο, επί 12ετίας δήμαρχο Ζαχάρως να διεκδικήσει ξανά το ύπατο τοπικό αξίωμα και ο Πανταζής Χρονόπουλος επιστρέφει δριμύτερος.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Από 16 Μαίου

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:15 - 22:15 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 73'