ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Γυναίκες με τα Όλα τους. ( Die Gottliche Ordnung)

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Πέτρα Μπιοντίνα Βόλπε

Όταν ο σύζυγος της ταπεινής και υπάκουης νοικοκυράς Νόρας, τής απαγορεύει να πιάσει μια εργασία μερικής απασχόλησης, εκείνη νιώθει τόση αγανάκτηση που τελικά την οδηγεί ώστε να γίνει η εμβληματική φιγούρα του φεμινιστικού κινήματος του χωριού της. Όμως αυτή η πρωτόγνωρη διασημότητα θα φέρει ταπείνωση, απειλές, και ένα πιθανό τέλος στο γάμο της, αλλά, εκείνη αρνούμενη να κάνει πίσω, πείθει τις γυναίκες του χωριού της να κάνουν απεργία... και ταυτόχρονα κάνει μερικές εντυπωσιακές ανακαλύψεις σχετικά με τη δική της απελευθέρωση.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Από 18 Απριλίου

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19.15-21.00-22.30, Δευτ 22 Απρ. ΜΟΝΟ 19.15/ 21.30 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97'

ΤΙΤΛΟΣ: ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Φρανσουά Οζόν

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν που συγκλονίζει την Γαλλική κοινή γνώμη έχει ήδη περισσότερους από 700.000 θεατές στην Γαλλία. Βασιζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Ο Αλεξάντρ ζει στη Λυών με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο…

"Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που εξαρχής με ενδιέφερε είναι να ερευνήσω τη θέση της ελευθερίας του λόγου στην κοινωνία μας και τις επιπτώσεις της στο άμεσο περιβάλλον ενός ανθρώπου που αποφασίζει να μιλήσει δημόσια για ένα τραυματικό γεγονός που έλαβε χώρα σχεδόν τριάντα χρόνια πριν. Αυτό που εισπράττω είναι ότι η σημερινή κοινωνία βρίσκεται σε μία διαδικασία αλλαγής και δείχνει ότι προτιμά οι πολίτες να μπορούν να υπερασπίζονται την αλήθεια."- Φρανσουά Οζόν, σκηνοθέτης της ταινίας ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Και από 18 Απριλίου

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00 ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 137'

ΤΙΤΛΟΣ: Η Γλώσσα της Πεταλούδας

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Jose Luis Cuerda

Οι humanlinks και ο κινηματογράφος Μικροκοσμος ( Λεωφ. Συγγρού 106 ) σας καλωσορίζουν στην προβολή της ταινίας ''Η γλώσσα της πεταλούδας'' ( La lengua de las mariposas ), την Κυριακή 21/4/2019 στις 17:00.

Η είσοδος είναι δωρεάν προς το κοινό.


Πρόκειται για Ισπανική παραγωγή του 1999 σε σκηνοθεσία του Jose Luis Cuerda. Πρωταγωνιστούν: Fernando Fernan Gomez, Manuel Lozano, Elena Fernandez, Uxia Blanco, Gonzalo Martin Uriarte, Alexis de los Santos.
Υπόθεση: Η ταινια διαδραματίζεται σε μια πόλη της Γαλικίας, στην Ισπανία την αυγή του εμφυλίου. Ο Μόντσο, ένα ντροπαλό αγόρι πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο. Εκεί θα αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον δάσκαλο του Ντον Γκρεγκόριο, ο οποίος θα τον διδάξει για την λογοτεχνία και τη ζωή. Όμως η βία του πολέμου θα τους δοκιμάσει όλους.
Οι humanlinks.gr - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι είναι μια ομάδα αυτοβοήθειας, ανθρώπων που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας. Συστάσθηκαν ως ομάδα πριν από 13 χρόνια περίπου και αναπτύσουν Προγράμματα έκφρασης, πολιτισμού, ομάδες υποστήριξης και εμψύχωσης, αθλητισμού, τέχνης, εκδρομές, διαπολιτισμικά γεύματα και συναυλίες. Κάθε χρόνο οργανώνουν φεστιβάλ για την ψυχική υγεία #http://festival.humanlinks.gr/humanlinks/ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους ξεκίνησαν συνεργασία με τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» με τακτικές προβολές ταινιών πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνον. Τις προβολές οργανώνει και συντονίζει η ομάδα σινεμά των Humanlinks με την εποπτεία του «Μικρόκοσμος».

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21 Απριλίου. Είσοδος Δωρεάν

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96'

ΤΙΤΛΟΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Προβολή του Αφυπνιστικού Κινηματογράφου της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Μετά την προβολή θα γίνει ανάλυση των μηνυμάτων της ταινίας από τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και πνευματικό ακτιβιστή Γιάννη Αυγουστάτο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές.

Είσοδος με ελεύθερη συνδρομή.
Παρακαλείστε να προσέλθετε νωρίτερα για να εξασφαλίσετε θέση!

Ακόμα και όσοι την έχουν ήδη δει θα μπορέσουν να ανακαλύψουν νοήματα που ίσως τους διέφυγαν.. Το ζητούμενο είναι να πάμε πέρα από την απόλαυση ενός θεάματος και να παρακινηθούμε να ζήσουμε ως "Ειρηνικοί Πολεμιστές" την κάθε μας στιγμή!
Περίληψη
Ο Νταν Μίλμαν είναι ένας αθλητής που ονειρεύεται μια μέρα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα όνειρά του θα γκρεμιστούν όταν μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, του ανακοινωθεί ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά. Με τη βοήθεια ενός παράξενου δασκάλου, του Σωκράτη και την υποστήριξη της φίλης του Τζόι, ο Νταν θα δει διαφορετικά τη ζωή. Βασισμένη στο βιβλίο του Νταν Μίλμαν που μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες, η «διαφορετική» αυτή ταινία αναπτύσσει μιαν άλλη οπτική για τη ζωή και τις πραγματικές αξίες του ανθρώπου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21 Απριλίου. Είσοδος με ελεύθερη συνδρομή.

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 11:00 | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11:0-14:30