SPECIAL EVENTS

ΤΙΤΛΟΣ: Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράγου για σχολεία

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Δελτίου Τίπου και πως να σθμμετέχετε

Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράγου για σχολεία. Από 01 έωσ 28/02/2018.

O κινηματογράφος είναι η έβδομη καλλιτεχνική έκφραση , η συνισταμένη όλων των υπολοίπων και ως εκ τούτου αποτελεί μέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, πολλά παιδιά μεγαλώνουν έχοντας όλο και λιγότερη πρόσβαση στους κινηματογράφους, που είναι οι φυσικοί χώροι των ταινιών και ο μοναδικός τρόπος θέασης που ολοκληρώνει την κινηματογραφική εμπειρία .

Οι κινηματογράφοι Μικρόκοσμος και Φλοίσβος θέλουν να προσφέρουν σε όλους τους μέλλοντικούς θεατές, την δυνατότητα να ζήσουν αυτή την εμπειρία χωρίς οικονομικά εμπόδια. Έχουμε επιλέξει ταινίες που θεωρούμε κινηματογραφικά ποιοτικές και που αναφέρονται σε θέματα όπως η φιλία, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η συνεργασία και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Είναι αυτό το είδος κινηματογράφου που ξέρουμε πως δεν αποτελεί πρώτη επιλογή των εφήβων. Θεωρούμε όμως πως είναι μία καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους συμμαθητές τους ταινίες που προφανώς δεν θα έβλεπαν ποτέ, παρασυρμένοι από τον συρμό της εποχής. Είμαστε δε, βέβαιοι από την εμπειρία μας, ότι μετά τις προβολές θα έχουν οι μαθητές μίαν άλλη οπτική, πολύ πιο θετική και δημιουργική για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Δεν λείπουν βέβαια οι ιστορικές ταινίες και τα αγαπημένα από όλους κινούμενα σχέδια.

Τις περισσότερες από αυτές τις ταινίες μπορούμε να τις προβάλλουμε δωρεάν χάρη στην υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, του Ινστιτούτου Cervantes, του Ινστιτούτου Goethe, των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Ρουμανίας . Κάποιες άλλες ταινίες θα προβάλλονται στην ειδική τιμή των 2 ή 3 ευρώ ανά παιδί ανάλογα με την τιμή που μας δίνουν οι εταιρείες διανομής.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως ότι η οικονομική συμβολή των θεατών είναι ο μoναδικός τρόπος να κρατηθεί ζωντανή και ανεξάρτητη η κινηματογραφική παραγωγή, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η πραγματοποίηση και η διανομή ταινιών, όπως και η ύπαρξη των διαφόρων επαγγελματικών κινηματογραφικών κατηγοριών.

Η απερίσπαστη κινηματοθέαση στη σκοτεινή αίθουσα χρειάζεται επίσης εκπαίδευση , ελπίζουμε να την απολαύσετε όλοι !

Πως να συμμετέχετε στο Φεστιβάλ

Για να κλείσετε θέσεις για τους μαθητές σας, παρακαλώ να στείλετε ένα e-mail (στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας δίνουμε παρακάτω), αναφέροντας:

1.- Όνομα Σχολείο, υπέυθυνος/η καθηγητής/τρια και τηλέφωνο επικοινωνίας.
2.- Αριθμό των θέσεων που θέλετε να κρατήσετε (παιδιά και καθηγητές).
3.- Ημερομηνία και ταινία για τις οποίες ενδιαφέρεστε.
4.- Αν είναι Δημοτικό, Γυμνάσιο η Λύκειο.Για όλες τις ταινίες θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Μικρόκοσμος: mikosmos@otenet.gr, lamaymaci@yahoo.gr,br> Φλοίσβος Κόρινθος: cineflisvos@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες:

- Μικρόκοσμος: 210.92.46.953 (πρωί), 699.40.85.85.9 (Μαργαρίτα Μαθία).

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Από 01 έως 28 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: | ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

ΤΙΤΛΟΣ: Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράγου για σχολεία

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Οι Ταινίες του Φεστιβάλ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Α) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ:

- Γατίσια Ζωή (Une vie de Chat ):


Σκηνοθέτης: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol . Χώρα: Γαλλία. 2010. Διάρκεια:70’. Κινούμενα σχέδια . Τιμή: Δωρεάν Προβολή. Με υπότιτλους.
Στο Παρίσι, μια γάτα που ζει μια μυστική ζωή ως βοηθός διαρρήκτης πρέπει να βοηθήσει για τη διάσωση της Ζωής, του μικρού κοριτσιού με το οποίο ζει. Θα αναγκαστεί όμως να αντιμετωπίσει την τοπική μαφία που έχει απαγάγει τη Ζωή.

- Εγώ ο απαισιότατος 3


Σκηνοθέτης: Kyle Balda, pierre Coffin . Χώρα: Αμερική. 2017. Διάρκεια:90’. Κινούμενα σχέδια
Τιμή:3ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε έξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ). Μεταγλωτισμένο.
Ο Gru συναντά τον χαμένο, χαρούμενο και πιο επιτυχημένο δίδυμο αδελφό του: Dru που θέλει να συνεργαστεί μαζί του για ένα τελευταίο κόλπο.

- Ο Πίνακας (Le Tableau):


Σκηνοθέτης: Jean-Franηois Laguionie Χώρα: Γαλλία. 2011. Διάρκεια:76’. Κινούμενα Σχέδια. Τιμή: Δωρεάν Προβολή. Με υπότιτλους
Τρεις χαρακτήρες διαφορετικών κοινωνικών τάξεων ξεφεύγουν από την ημιτελή ζωγραφική τους απεικόνιση, αναζητώντας τον Ζωγράφο με την ελπίδα να τον πείσουν να ολοκληρώσει τον πίνακα.

- Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι (Norm of the North):


Σκηνοθέτης: Τρέβορ Γουόλ. Χώρα:Αμερική. 2017. Διάρκεια:90’.Κινούμενα Σχέδια. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μεταγλωτισμένο. Τιμή: 3 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Νορμ είναι μια πολική αρκούδα με το χάρισμα να μιλάει τη γλώσσα των ανθρώπων. Όταν ο Βόρειος Πόλος κινδυνεύει από τα εποικιστικά σχέδια ενός δισεκατομμυριούχου, θα κάνει τα πάντα για να τον σώσει, ταξιδεύοντας μέχρι τη Νέα Υόρκη.

- Phantom Boy:


Σκηνοθέτης: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol . Χώρα: Γαλλία. 2015. Διάρκεια:84’. Κινούμενα Σχέδια Τιμή: Δωρεάν Προβολή. Με υπότιτλους.
Ο εντεκάχρονος Λεό έχει αρρωστήσει και είναι στο νοσοκομείο. Εκεί θα γνωρίζει τον αστυνομικό Alex. Ο Λέο έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα: Μπορεί να γίνει αόρατος. Μαζί με τον αστυνομικό Alex αρχίζουν να καταδιώκουν τον κακό γκάνγκστερ που θέλει να κυριεύσει τη Νέα Υόρκη με έναν ιό που στέλνει μέσω υπολογιστών. Οι δυο τους έχουν μπροστά τους μόνο 24 ώρες για να σώσουν την πόλη…

- Η Ταινία LEGO NINJAGO (Τhe Lego Ninjago Movie).


Σκηνοθέτης: Charlie Bean, Paul Fisher Χώρα:Αμερική. 2017. Διάρκεια:90’. Κινούμενα Σχέδια. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.Μεταγλωτισμένο
Τιμή:3 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Οι νέοι έχουν την εντολή να υπερασπιστούν το σπίτι τους στο νησί Ninjago. Τη νύχτα, είναι προικισμένοι πολεμιστές, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους και το τρομερό στόλο οχημάτων για την καταπολέμηση των κακοποιών. Την ήμερα, είναι συνηθισμένοι έφηβοι που αγωνίζονται εναντίον του μεγαλύτερου εχθρού τους: Του Σχολείου.

Τραγούδα (Sing)


Σκηνοθέτης: Γκαρθ Τζένινγκς Χώρα:Αμερική. 2016. Διάρκεια:108’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μεταγλωτισμένο.
Τιμή: 2 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Μπάστερ Μουν, ένα κοάλα που χρειάζεται επειγόντως μια εμπορική επιτυχία για να περισώσει το σχεδόν χρεοκοπημένο θέατρό του, αποφασίζει να διοργανώσει έναν ανοιχτό σε όλους διαγωνισμό τραγουδιού.

- Τρεχάτε Ποδαράκια μου (Ozzy)


Σκηνοθέτης: Alberto Rodrνguez, Nacho La Casa. Χώρα:Ισπανία. 2016. Διάρκεια:90’. Κινούμενα Σχέδια. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Τιμή:2 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ). Μεταγλωτισμένο.
Το αξιαγάπητο σκυλάκι μπιγκλ Όζι φιλοξενείται για ένα μήνα στην υποτιθέμενα υπερπολυτελή πανσιόν για σκύλους «Γάργαρο Ρυάκι». Μόνο που η σκληρή αλήθεια είναι ότι αυτή αποτελεί μια επιχείρηση-βιτρίνα η οποία καλύπτει μια φυλακή υποχρεωτικής εργασίας.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Από 01 έως 28 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: | ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

ΤΙΤΛΟΣ: 1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Σχολεία

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Οι Ταινίες του Φεστιβάλ: ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

Β) ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

Απέραντο Γαλάζιο (Le Grand Bleu)


Σκηνοθέτης: Λικ Μπεσόν . Χώρα: Γαλλία. 1988. Διάρκεια:132’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Τιμή:3 ερώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος για τις καταδύσεις, οι οποίοι απομακρύνονται μεγαλώνοντας. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο θα αναζητήσει τον Ζακ και θα τον φέρει στην Ταορμίνα για μιαν αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους.

- Ο Vincent δεν έχει λέπια (Vincent n'a pas d'ιcailles)


Σκηνοθέτης: Thomas Salvador. Χώρα:Γαλλία. 2014. Διάρκεια:78’. Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Ο Vincent είναι ένας ήσυχος και απλός άνθρωπος. ‘Eχει όμως υπεράνθρωπες δυνάμεις όταν έρθει σε επαφή με το νερό. Ζει μια απομονωμένη ζωή που τον κρατά μακριά από τους άλλους. Η ζωή του θα αλλάξτι όταν μία ημέρα, όλοι ανακαλύψουν το μοναδικό του χάρισμα. Η πρώτη ευρωπαϊκή εκδοχή του «σούπερ ήρωα» για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

- Η γλώσσα των πεταλούδων (La lengua de las mariposas)


Σκηνοθέτης: Jose Luis Cuerda. Χώρα:Ισπανία. 1999. Διάρκεια:96’. Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Η ταινία διαδραματίζεται στην αρχή του ισπανικού εμφυλίου και είναι βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας.
Αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός εύθραυστου οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του 1936 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας την θητεία του στην μάθηση και στην ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος τού έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

- Το Γλυκό Φασόλι (An / Sweet Bean)


Σκηνοθέτης: Ναόμι Καβάσε. Χώρα:Ιαπωνία. 2015. Διάρκεια:96’. Κατάλληλη άνω των 12. Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Ο διαχειριστής μιας υπαίθριας καντίνας προσλαμβάνει ως υπάλληλο μια καλοσυνάτη ηλικιωμένη που φτιάχνει εξαιρετική σάλτσα φασολιού, αναπτύσσοντας μαζί της μια βαθιά, ιδιαίτερη σχέση ζωής.

- Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου (The Zookeeper's Wife)


Σκηνοθέτης: Νίκι Κάρο Χώρα: Τσεχία/βρετανία. 2017. Διάρκεια:127 Κατάλληλη άνω των 12. Τιμή:3 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Γιάν και η Αντονίνα Ζαμπίνσκι διευθύνουν το ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, ο οποίος ερημώνει μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία. Εκείνοι όμως προφασίζονται την εκτροφή χοίρων με σκοπό την προμήθεια κρέατος στα γερμανικά στρατεύματα, τον κρατούν ανοιχτό και κρύβουν εκεί εκατοντάδες Εβραίους.

- Δάσκαλε (Maestro)


Σκηνοθέτης: Lιa Fazer Χώρα:Γαλλία. 2014. Διάρκεια:81’ Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Ο Henry, ένας νέος μποέμ ακατέργαστος και επίδοξος ηθοποιός, βρίσκει την ευκαιρία της ζωής του όταν παίρνει ένα ρόλο στην ταινία ενός διάσημου διανοούμενου σκηνοθέτη. Γοητευμένος από την βαθιά πνευματικότητα του σκηνοθέτη του, ανακαλύπτει κρυμμένες πτυχές του εαυτού του και συναισθήματα μέχρι σήμερα άγνωστα τον κατευθύνουν σε ένα εσωτερικό ταξίδι προς την αυτογνωσία, τη φιλία, τον πραγματικό έρωτα και εν τέλει προς την ευτυχία των μικρών καθημερινών πραγμάτων.

- Dunkirk


Σκηνοθέτης: Nae Caranfil. Χώρα:Ρουμανία. 2008. Διάρκεια:114’ Κατάλληλη άνω των 15
Τιμή: : 3 εθρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Αεροπλάνα spitfires της RAF (Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας) έρχονται αντιμέτωπα με τον εχθρό πάνω από το Κανάλι προσπαθώντας να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους άνδρες στην στεριά. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες μικρές βάρκες επανδρωμένες με απλούς πολίτες και στρατιώτες κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν έστω και ένα μέρος του στρατού τους.

- Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant)


Σκηνοθέτης: Κλίο Μπάρναρντ Χώρα: Aγγλία. 2013. Διάρκεια:91’ Κατάλληλη άνω των 15 Τιμή:2 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.

- Καρδιά Βουνό (Fusi / Virgin Mountain)


Σκηνοθέτης: Νταγκούρ Κάρι Χώρα: Ισλανδία. 2015. Διάρκεια:94’ Κατάλληλη άνω των 12 Τιμή:2 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική, ομιλητικότατη Σιόρν και τα δεδομένα της πληκτικής του ζωής θα αλλάξουν ριζικά.

- Μανταρίνια. (Tangerines-Mandariinid)


Σκηνοθέτης: Ζάζα Ουρουζάντζε.Χώρα: Εσθονία 2013. Διάρκεια:87’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες .
Τιμή: 2ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα.

- Ματωμένος Γάμος (La Novia)


Σκηνοθέτης:Paula Ortiz Χώρα:Ισπανία. 2015. Διάρκεια:96’ Κατάλληλη άνω των 15 Τιμή:Δωρεάν Προβολή .
Μεταφορά του «Ματωμένου γάμου» του Λόρκα, υποψήφια για 12 Γκόγια. Όσο η μέρα του γάμου της με τον Γαμπρό πλησιάζει, τόσο η Νύφη νιώθει το πάθος της για τον Λεονάρδο, με τον οποίο είναι ερωτευμένη από παιδί, να μεγαλώνει. Κι όταν, παντρεμένη πια, ο Λεονάρδο τής ορκίζεται πως δεν θα την ξαναδεί, εκείνη αρνείται να συμβιβαστεί με αυτό.


- Μαύρα διαμάντια (Diamantes Negros)


Σκηνοθέτης: Miguel Alcantud Χώρα:Ισπανία. 2013. Διάρκεια:98’ Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Ο Αμαντού και o Μούσα επιλέγονται στο Μαλί από κυνηγούς ποδοσφαιρικών ταλέντων, οι οποίοι τους φέρνουν στη Μαδρίτη για να γίνουν τα νέα στέρια του ποδοσφαίρου. Ένα ταξίδι που τους φέρνει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο του ποδοσφαίρου, μιας επιχείρησης που θα πάψει να τους φέρεται σαν παιδιά και θα τους αντιμετωπίσει ως «μαύρα διαμάντια», αντικείμενα δηλαδή… (Ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα).

- Μαύρο Άλογο, Το (The Dark Horse)


Σκηνοθέτης: James Napier Robertson Χώρα: Νέα Ζηλανδία. 2015 Διάρκεια: 124’. Τιμή: 3 ευρώ το κάθε παιδ. (Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύε)ι.
Ο αληθινή ιστορία του οραματιστή πρωταθλητή αγώνων σκάκι μεγάλης ταχύτητας Τζένεζις Ποτίνι που βοήθησε χιλιάδες νεαρούς Μαορί να σωθούν από την εμπλοκή σε συμμορίες. Απροσδόκητη εξέλιξη, βαθειά ευαισθησία, έντονο χιούμορ και καθηλωτικές εντάσεις, χαρακτηρίζουν την εμπνευσμένη δραματική ταινία αιχμαλωτίζοντας κυριολεκτικά τον θεατή.

- Μικροί Κύροι (Little Men):


Σκηνοθέτης: Ira Sachs Χώρα: Αμερική 2016. Διάρκεια:85’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες . Τιμή: 2 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Μετακομίζοντας από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, ο Τζέικ γίνεται φίλος με τον Τόνι, γιο της γυναίκας που νοικιάζει το μαγαζί του παππού του. Μετά το θάνατο του τελευταίου όμως οι γονείς του Τζέικ θέλουν να αναπροσαρμόσουν το νοίκι, ξεκινώντας μια αντιπαράθεση που θα ταράξει τη φιλία των δύο εφήβων.

- Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος (El Bosco: El Jardin de los Suenos):


Σκηνοθέτης:Jose-Luis Lopez-Linares. Χώρα: Ισπανία. 2016. Διάρκεια:90’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες . ΔΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. Τιμή:3 ευρώ το κάθε παιδί. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των επίγειων απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.


- Ποιος Κλέβει Ποιον; (Cien Aρos de Perdon)


Σκηνοθέτης: Daniel Calparsono Χώρα:Ισπανία. 2016. Διάρκεια:96’ Κατάλληλη άνω των 15 Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Μια ομάδα ληστών εισβάλλει σε μια τράπεζα της Βαλένθια. Παίρνοντας τα χρήματα και το περιεχόμενο από πολλές θυρίδες, προσπαθούν να διαφύγουν από ένα υπόγειο τούνελ. Εκείνο όμως έχει πλημμυρίσει, κάτι που τους αναγκάζει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην τράπεζα, ενώ οι πραγματικές προθέσεις τους αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται. Το χρηματοοικονομικό σύστημα, η πολιτική, η αστυνομία και οι ληστές αναγκαστικά «συμβιώνουν» για μερικές ώρες και είναι πραγματικά δύσκολο να αποφανθούμε για το ποιος κλέβει ποιόν.

- Sophie Scholl - Οι Τελευταίες Μέρες (Sophie Scholl)


Σκηνοθέτης: Μαρκ Ρόθεμουντ Χώρα:Γερμανία. 2008. Διάρκεια:117’ Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Η Σόφι Σολ, μέλος της παράνομης αντιναζιστικής φοιτητικής οργάνωσης Λευκό Ρόδο, συλλαμβάνεται μαζί με τον αδελφό της το Φεβρουάριο του 1943 καθώς μοιράζουν αντιπολεμικές προκηρύξεις. Ανακρίνεται από την Γκεστάπο και μέσα σε τέσσερις ημέρες καταδικάζεται σε θάνατο. Αργυρή άρκτος σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2005.

- Το υπόλοιπο είναι σιωπή (Restul e Tacere)


Σκηνοθέτης: Nae Caranfil Χώρα:Ρουμανία. 2008. Διάρκεια:114’ Τιμή: Δωρεάν Προβολή.
Το 1911-12, ο ρουμάνος σκηνοθέτης Grigore Brezianu και ο οικονομικός μεγιστάνας Leon Popescu πραγματοποίησαν την δίωρη ταινία-έπος «Ανεξαρτησία της Ρουμανίας» - μια όσο το δυνατόν πιο πιστή προσαρμογή στην οθόνη του πραγματικού πολέμου για την Ανεξαρτησία της Ρουμανίας που επιτεύχθηκε το 1877. Τώρα, Το "Restul e tacere" μας λέει, με έναν χαλαρό και ημι-φανταστικό τρόπο, την ιστορία του γυρίσματος αυτής της ταινίας.

Χορωδία (Boychoir).


Σκηνοθέτης: Φρανσουά Ζιράρ. Χώρα:Αμερική. 2014. Διάρκεια:103’. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Τιμή: 3 ευρώ το κάθε παιδί>. ( Μπορούμε να κανονίσουμε εξτρα προβολή για οποιαδήποτε ημερομηνία σας βολεύει ).
Μεγαλώνοντας με την αλκοολική μητέρα του στο Τέξας, ο 11χρονος, προικισμένος φωνητικά Στετ θα βρεθεί σε ένα μουσικό σχολείο υψηλών απαιτήσεων στην ανατολική ακτή, αλλά η προβληματική συμπεριφορά του θα τον εμποδίσει να γίνει μέλος της διάσημης χορωδίας του Άντον Καρβέλ.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Από 01 έως 28 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: | ΔΙΑΡΚΕΙΑ: